Aquesta matinada passada un superbòlid ha sobrevolat Catalunya. Aquest ha explotat a les 02:42 CET (00:42:50 UTC, 23 de maig de 2022) generant una bola de foc i una detonació que ha pogut ser vista i escoltada a diferents parts de territori català.

Les ones sòniques generades pel vol del fenomen meteòric també han estat detectades per les estacions sísmiques del LEGEF i de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

En els sismogrames podem observar les ones sòniques generades pel vol del meteor i les seves fulguracions, detectades en les diferents estacions sísmiques en diferents instants, indicant el desplaçament d’aquest (dades processades aplicant un filtre passa altres a 1 Hz).

Sismogràmes bòlid

 

Podem veure aquest bòlid en els vídeos compartits per la Red de Investigación de Bólidos y Meteoritos, sobrevolant Corbera de Llobregat i Barcelona, el qual ha pogut ser observat també des de Lleida.