Terratrèmol a l’Alt Penedès

Aquesta matinada passada ha tingut lloc un terratrèmol amb epicentre a l’Alt Penedès (Subirats). Aquest s’ha produït a les 03:00:44 CET (01:00:44 UTC) del 25 d’agost de 2022, una hora en què tot i ser de baixa magnitud (Ml 2.6 segons l’ICGC) ha...

Un superbòlid ha sobrevolat Catalunya

Aquesta matinada passada un superbòlid ha sobrevolat Catalunya. Aquest ha explotat a les 02:42 CET (00:42:50 UTC, 23 de maig de 2022) generant una bola de foc i una detonació que ha pogut ser vista i escoltada a diferents parts de territori català. Les ones sòniques...

Conferència SISMOCAT – Josep Batlló

La Societat Catalana de Física en el 29è cicle de física oberta ens ofereix la conferència:  “La Sismologia servei públic: SISMOCAT”, a càrrec del Dr. Josep Batlló, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya Dijous, 10 de juny a dos quarts de set de la tarda Per tal...

ESPAIGEA, nou espai de divulgació de la geologia a Catalunya

Dijous, 22 d’abril de 2021, a les 12.30 hores L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), en col·laboració amb la Facultat de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB), el Departament de Geologia de la Facultat de Ciències de la...