Aquesta matinada passada ha tingut lloc un terratrèmol amb epicentre a l’Alt Penedès (Subirats). Aquest s’ha produït a les 03:00:44 CET (01:00:44 UTC) del 25 d’agost de 2022, una hora en què tot i ser de baixa magnitud (Ml 2.6 segons l’ICGC) ha pogut ser percebut per diverses persones properes a l’epicentre.

Sent de matinada, la majoria de la població es troba dormint i quieta, fet que afavoreix que aquestes vibracions es puguin percebre tot i que no puguin causar cap mena de danys.

Mostrem en el següent gràfic la detecció d’aquest terratrèmol en les estacions del LEGEF (IEC) a l’Observatori Fabra, a Puigcercós i a la zona de Vandellòs. Els sismogrames corresponen a la component vertical [Z] de cada una de les estacions, filtrada entre 1-20 Hz. Podem observar l’arribada de les ones P i S en diferents moments, per la distància entre les estacions i l’epicentre del terratrèmol.

 

Sismogrames LEGEF terratremol 2.6 Alt Penedès

Podeu consultar el comunicat sísmic a la web del Servei de Sismologia de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) [enllaç], i si heu percebut el terratrèmol us animem que ho notifiqueu utilitzant el formulari publicat a la seva web: Heu percebut un terratrèmol?